Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2007

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ;;;

Μια διαβολικά παράξενη σύμπτωση από τους χώρους του αθλητισμού και της αρχαίας ελληνικής ιστορίας...

Το περιοδικό μας έχει την τιμή να σας ανακοινώσει πρώτο μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Ας μπούμε όμως κατευθείαν στο ζουμί . Παρακολουθείστε τα παρακάτω τεκμηριωμένα ιστορικά στοιχεία:


Αλκιβιάδης




- κύριος εμπνευστης της εκστρατείας των Αθηναίων στη Σικελία.

- μετά την πανωλεθρία της Αθηνας, τάσσεται με τους βασικούς της αντιπάλους, τους Σπαρτιάτες!!

- εγκαταλείπει την Σπάρτη για να μην φάει το κεφάλι του και συνεργάζεται με τους Πέρσες, οργανώνοντας ραδιουργίες κατά και των δύο προηγούμενων συμμάχων του, δηλαδή της Αθήνας και της Σπαρτης!!
- επιστρέφει στην Αθήνα όπου ξεκινάει νέες πολεμικες επιχειρήσεις κατά των βασικών τους αντιπάλων τους, Σπαρτιατών, αλλά πάλι ηττάται!!
- μετά τις αποτυχίες αυτές καταφεύγει στην Φρυγία, όπου δολοφονείται...



Ντούσαν Μπάγιεβιτς


- παλαίμαχος ποδοσφαιριστης και προπονητής της ΑΕΚ, της χρυσης τριετίας 1992-1995- φεύγει από την ΑΕΚ και γίνεται προπονητής ενός βασικού της αντιπάλου και διεκδικητή εγχωριων τίτλων, του Ολυμπιακού!!
- φεύγει κι από τον Ολυμπιακό, προσχωρεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ και ως προπονητής πλέον του δικεφάλου του βορρά, είναι αντίπαλος και των δύο προηγούμενων ομάδων του, δηλαδή της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού!!
- φεύγει και από τον ΠΑΟΚ για να επιστρεψει στην ΑΕΚ, την οποία, ύστερα από μια αποτυχημένη χρονιά...
- ...εγκαταλείπει για να αποσυρθεί πλέον εκτός Ελλάδος, στο παρακμιακό και άσημο σερβικο πρωτάθλημα...με τη λήθη να τον απειλεί....
........................
......................
...................
Το περιοδικό μας λοιπόν αναρωτιέται.....
Συμπτωματικες οι ομοιότητες στην αλληλουχία αλλαγής παρατάξεων από τα δύο αυτά πρόσωπα, ή μήπως κατά έναν περίεργο, διαβολικό, μεταφυσικό τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται;;;
ΥΓ. Το αρχικό κείμενο είχε γραφτεί από τους έγκριτους και έγκυρους συντάκτες μας παλιότερα, όταν ο "Πρίγκηπας" δεν είχε προσχωρήσει ακόμα στις τάξεις του Άρη Θεσσαλονίκης ως προπονητής. Ωστόσο, οι προαναφερθείσες εντυπωσιακές ομοιότητες που γλαφυρά παρουσίασε το περιοδικό μας, μας οδηγούν στη βάσιμη υπόθεση πως αν ο Αλκιβιάδης δεν είχε δολοφονηθεί τόσο νέος, θα προσχωρούσε σε τίποτα Θηβαίους, Μακεδόνες, Ιλλυριούς, Ρωμαίους, Γότθους κτλ. επιβεβαιώνοντας την μυστηριώδη αυτή σχέση και αλληλουχία γεγονότων με τον Ντούσαν.....

2 σχόλια:

bunin είπε...

Απλουστεύσεις υποκρύπτουσαι ορίτζιναλ ή 7θυρο δόλο!
...
Ο Μπ. κατήγαγε πλείστες νίκες με την ΑΕΚ (τα πήρε όλα, ενώ ο Α. δεν έκανε τίποτα με τους Αθηναίους), τα πήρε όλα και με τον ΟΣΦΠ (ενώ ο Α. την πάτησε και με τους Σπαρτιάτες), πέτυχε και στον ΠΑΟΚ (μέμνησο δέσποτα του 4-2, ενώ ο Α. απλώς ραδιούργησε με τους Πέρσες), πέτυχε με το καλημέρα και στον Άρη (πρόκριση με την αντικειμενικά καλύτερη Σαραγόσα) και θα είχε πετύχει και τη δεύτερη φορά στην ΑΕΚ, αν δεν υπήρχαν οι ορίτζιναλ κάφροι, και στον Ερυθρό Αστέρα, αν ο πρόεδρος δεν ξεπουλούσε τη μισή ομάδα αφήνοντάς τη πρωτοπόρο μεν, αποψιλωμένη και καταδικασμένη δε.
....
Επομένως, για Αλκιβιάδηδες θα μιλάμε τώρα;

Agnostic είπε...

LOL!!!

Κοίτα...εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Πράγματι ο "Πρίγκηπας" έφερε καλύτερα αποτελέσματα στα "στρατόπεδα" που προσχωρούσε(με εξαίρεση τα δύο πρωταθλήματα που του'φαγε ο Ρότσα στα μέσα των 90's) από τον Αλκιβιάδη. Ομως κι ο Αλκιβιάδη λαμβάνοντας υπόψη τον άστατο, επιπόλαιο και ατίθασο χαρακτήρα του πέτυχε να πείσει(τους Αθηναίους μάλιστα 2 φορές!)τους εκάστοτε συνεργάτες του για το ορθόν των στρατηγικών του, γεγονός που μπορεί να αξιολογηθεί ως σημαντική προσωπική επιτυχία.
Γενικότερα, λοιπόν, από άποψη αποτελεσμάτων όντως ο Ντούσαν είναι καλύτερος, όμως το κείμενο που συντάξανε οι δαιμόνιοι δημοσιο-κάφροι του περιοδικού μας υπογραμμίζει τις ομοιότητες στις αλλαγές στρατοπέδων. Ομοιότητες που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες από έγκυρα και έγκριτα περιοδικά, όπως το ΑΚΛΑΥΤΟΝ!!!